Wat verdient Selena Gomez

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Inleiding

Selena Gomez is een bekende zangeres, actrice en producent. Ze brak door als kindsterretje in de populaire Disney-serie Wizards of Waverly Place en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest succesvolle en invloedrijke vrouwen in de entertainmentindustrie. Haar succes heeft haar niet alleen roem opgeleverd, maar ook aanzienlijke financiële beloningen. In dit artikel zullen we onderzoeken wat Selena Gomez verdient en hoe ze haar fortuin heeft opgebouwd.

Muziekcarrière

Selena Gomez heeft een succesvolle muziekcarrière gehad sinds ze debuteerde met haar band Selena Gomez & the Scene. Ze heeft verschillende albums uitgebracht en is bekend om hits als “Come & Get It” en “Good for You”. Haar inkomsten uit muziek komen voornamelijk uit platenverkoop, tours en royalty’s. Volgens Forbes verdiende Gomez in 2018 naar schatting $8 miljoen aan haar muzikale activiteiten.

Albumverkoop

Haar album “Revival” uit 2015 behaalde goud- en platina-status in verschillende landen, wat haar aanzienlijke inkomsten opleverde. Daarnaast heeft ze ook samengewerkt met merken als Coca-Cola en Puma om haar muziek te promoten, wat haar nog meer financiële beloningen heeft opgeleverd.

Film- en televisiewerk

Naast haar muziekcarrière heeft Selena Gomez ook acteerwerk gedaan in films en op televisie. Ze heeft meegespeeld in films als “Spring Breakers” en “The Fundamentals of Caring”, evenals in de hitserie “13 Reasons Why” (waar ze ook als uitvoerend producent optrad). Haar inkomsten uit haar werk in film en televisie komen voornamelijk uit salarissen en royalties. Forbes schatte haar inkomsten uit film- en televisiewerk in 2018 op ongeveer $3 miljoen.

Productie

Gomez heeft ook een productiebedrijf, July Moon Productions, opgericht, waarmee ze verschillende film- en televisieprojecten heeft geproduceerd. Deze onderneming heeft haar niet alleen creatieve vrijheid gegeven, maar heeft haar ook financiële beloningen opgeleverd. Een van haar projecten, “13 Reasons Why”, werd een enorm succes en droeg bij aan haar algehele financiële welzijn.

Endorsement deals en samenwerkingen

Daarnaast heeft Selena Gomez ook lucratieve endorsement deals en samenwerkingen met verschillende merken. Ze heeft samengewerkt met bedrijven als Coach, Puma en Pantene, wat haar grote sommen geld heeft opgeleverd. Haar invloed op sociale media heeft haar een van de meest gewilde beroemdheden gemaakt voor merksamenwerkingen.

Sociale media-invloed

Met meer dan 200 miljoen volgers op Instagram heeft Selena Gomez een van de grootste sociale media-invloeden van alle beroemdheden. Dit heeft haar in staat gesteld om aanzienlijke bedragen te verdienen door gesponsorde berichten en samenwerkingen met merken. Volgens Hopper HQ verdiende ze in 2020 naar schatting $800.000 per gesponsorde Instagram-post.

Totaal vermogen en filantropie

Al deze inkomstenbronnen hebben bijgedragen aan het aanzienlijke fortuin van Selena Gomez. Volgens Celebrity Net Worth wordt haar totale vermogen geschat op ongeveer $75 miljoen. Naast haar professionele prestaties heeft Gomez ook actief deelgenomen aan verschillende liefdadigheidsinitiatieven en heeft ze haar stem gebruikt om bewustwording te creëren voor verschillende goede doelen, waaronder geestelijke gezondheid, onderwijs en LGBTQ+-rechten.

Liefdadigheidswerk

Ze heeft onder andere samengewerkt met UNICEF en heeft haar eigen liefdadigheidsorganisatie, de Selena Gomez Fund voor Lupus Research, opgericht. Haar toewijding aan filantropie en haar inspanningen om positieve verandering teweeg te brengen in de wereld hebben haar niet alleen bewondering opgeleverd, maar hebben ook bijgedragen aan het creëren van een blijvende erfenis buiten haar professionele succes.

Conclusie

Selena Gomez heeft haar weg gebaand naar de top van de entertainmentindustrie en heeft aanzienlijke beloningen verdiend voor haar werk als zangeres, actrice en producent. Haar diversificatie in verschillende inkomstenbronnen, van muziek tot film, televisie en lucratieve samenwerkingen, heeft haar tot een van de meest succesvolle en invloedrijke vrouwen in de entertainmentindustrie gemaakt. Haar vermogen en haar inzet voor filantropie getuigen van haar blijvende impact en haar streven naar positieve verandering in de wereld.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie