Wat verdient Lil Kleine

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Inleiding

Lil Kleine, artiestennaam van Jorik Scholten, is een bekende Nederlandse rapper, zanger en ondernemer. Hij brak door met zijn hit “Drank & Drugs” in 2015 en is sindsdien niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Naast zijn succesvolle muziekcarrière heeft Lil Kleine ook verschillende ondernemingen en is hij regelmatig te zien als jurylid in televisieprogramma’s zoals The Voice of Holland. Maar wat verdient Lil Kleine eigenlijk?

Muziekcarrière

Lil Kleine heeft met zijn muziekcarrière verschillende hits gescoord en heeft daarmee flink wat geld verdiend. Zo verdiende hij in 2019 alleen al ruim €1,5 miljoen met zijn muziek. Dit verdient hij niet alleen met zijn muziekverkoop, maar ook met optredens, streams en merchandise.

Verdiensten per jaar

De verdiensten van Lil Kleine variëren per jaar, afhankelijk van zijn hits, optredens en andere inkomstenbronnen. Zo verdiende hij in 2020 naar schatting zo’n €2 miljoen en in 2021 zelfs €3 miljoen. Deze bedragen zijn afkomstig van zijn muziek, optredens, sponsordeals en andere zakelijke activiteiten.

Optredens en streams

Lil Kleine verdient niet alleen geld met zijn muziek, maar ook met optredens en streams. Zo vraagt hij naar verluidt €30.000 tot €50.000 per optreden. Daarnaast verdient hij geld met streams van zijn muziek op platforms zoals Spotify en YouTube.

Ondernemerschap

Naast zijn muziekcarrière is Lil Kleine ook actief als ondernemer. Zo heeft hij zijn eigen kledinglijn genaamd Jorik, waar hij ook flink mee verdient. Daarnaast heeft hij geïnvesteerd in verschillende horecazaken, waaronder een club in Amsterdam. Deze ondernemingen leveren hem ook aanzienlijke inkomsten op.

Verdiensten uit ondernemingen

Met zijn kledinglijn Jorik heeft Lil Kleine in 2019 naar schatting zo’n €500.000 verdiend. Daarnaast heeft hij met zijn investeringen in horecazaken, waarover specifieke bedragen niet bekend zijn, ook aanzienlijke inkomsten gegenereerd.

Televisieoptredens en andere inkomstenbronnen

Lil Kleine is regelmatig te zien op televisie, bijvoorbeeld als jurylid in The Voice of Holland. Dit levert hem niet alleen bekendheid op, maar ook aanzienlijke inkomsten. Naast zijn televisieoptredens heeft Lil Kleine ook verschillende sponsordeals en andere inkomstenbronnen die bijdragen aan zijn totale verdiensten.

Verdiensten uit televisieoptredens

Het exacte bedrag dat Lil Kleine verdient met zijn televisieoptredens is niet bekend, maar het is aannemelijk dat dit een aanzienlijk deel van zijn inkomsten vormt. Daarnaast heeft hij verschillende sponsordeals en andere inkomstenbronnen die naar schatting goed zijn voor enkele tonnen per jaar.

Conclusie

Al met al verdient Lil Kleine aanzienlijk goed met zijn muziekcarrière, ondernemerschap, televisieoptredens en andere inkomstenbronnen. Hoewel exacte bedragen niet altijd bekend zijn, is het duidelijk dat hij tot de topverdieners van de Nederlandse showbizz behoort en een aanzienlijk vermogen heeft opgebouwd.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie