Wat verdient Yuki Tsunoda

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Inleiding

Yuki Tsunoda is een opkomend talent in de Formule 1-wereld. Sinds zijn debuut in 2021 heeft hij veel indruk gemaakt met zijn snelheid en vastberadenheid. Maar wat verdient deze jonge coureur eigenlijk? In dit artikel zullen we kijken naar het salaris van Yuki Tsunoda en andere inkomstenbronnen die hij heeft als professionele Formule 1-coureur.

Salaris

Als Formule 1-coureur verdient Yuki Tsunoda een aanzienlijk salaris. Hoewel de exacte bedragen vaak geheim worden gehouden, wordt geschat dat Tsunoda’s salaris rond de 1 miljoen euro per jaar ligt. Dit is een aanzienlijk bedrag, vooral gezien het feit dat Tsunoda nog maar aan het begin van zijn carrière staat.

Sponsoring

Naast zijn salaris heeft Yuki Tsunoda ook inkomsten uit sponsoring. Als opkomend talent heeft Tsunoda verschillende sponsors die zijn carrière ondersteunen. Deze sponsors kunnen variëren van grote internationale bedrijven tot Japanse merken die Tsunoda’s afkomst en populariteit in zijn thuisland benutten. Het is moeilijk om de exacte inkomsten uit sponsoring te bepalen, maar het is aannemelijk dat Tsunoda aanzienlijke bedragen ontvangt van zijn sponsors.

Tabel: Sponsoren van Yuki Tsunoda

Sponsor Inkomsten
Red Bull Niet bekend
Honda Niet bekend
(Japanse sponsor) Niet bekend

Prize money

Naast zijn salaris en sponsorgelden heeft Yuki Tsunoda ook de mogelijkheid om prijzengeld te verdienen. In de Formule 1 kunnen coureurs geld verdienen op basis van hun prestaties, zoals het behalen van punten in races of het winnen van bepaalde titels. Deze prijzengelden kunnen aanzienlijk zijn, vooral voor succesvolle coureurs zoals Tsunoda.

Lijst: Prijzengeld Yuki Tsunoda per seizoen

  • 2021: Nog niet bekend
  • 2022: Nog niet bekend

Overige inkomsten

Naast zijn salaris, sponsorgelden en prijzengeld heeft Yuki Tsunoda mogelijk ook inkomsten uit andere bronnen, zoals persoonlijke verschijningen, merchandise-verkoop en investeringen. Als succesvolle Formule 1-coureur heeft Tsunoda de mogelijkheid om zijn bekendheid te gelde te maken door middel van verschillende activiteiten buiten de racesport.

Conclusie

Yuki Tsunoda verdient aanzienlijke bedragen als professionele Formule 1-coureur. Met een salaris van naar schatting 1 miljoen euro, inkomsten uit sponsoring, prijzengeld en andere bronnen, heeft Tsunoda een lucratieve carrière in de autosport. Als zijn carrière blijft bloeien en hij blijft presteren op het hoogste niveau, kunnen zijn inkomsten in de toekomst nog verder toenemen.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie