Wat verdient Irene Schouten

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Irene Schouten: wat verdient zij?

Inleiding

Irene Schouten is een van de bekendste Nederlandse langebaanschaatsers en marathonschaatsers van dit moment. Haar prestaties hebben haar niet alleen veel bekendheid opgeleverd, maar ook een goed inkomen. In dit artikel gaan we dieper in op wat Irene Schouten verdient en hoe zij haar inkomsten genereert.

Salaris als langebaanschaatser

Als professioneel langebaanschaatser verdient Irene Schouten een behoorlijk salaris. Dit salaris is opgebouwd uit verschillende componenten, waaronder sponsorcontracten, prijzengeld en startgelden.

Sponsorcontracten

Irene Schouten heeft verschillende sponsorcontracten met grote merken in de schaatswereld. Deze contracten leveren haar een vast inkomen op, en vaak krijgt ze daarnaast ook nog bonussen op basis van haar prestaties.

Prijzengeld

Het prijzengeld dat Irene Schouten verdient, is afhankelijk van haar prestaties op internationale schaatswedstrijden. Winst op grote evenementen zoals de Olympische Spelen en de Wereldkampioenschappen levert haar aanzienlijke bedragen op.

Startgelden

Daarnaast ontvangt Irene Schouten startgeld wanneer zij deelneemt aan schaatswedstrijden. Hoe hoger haar ranking en hoe belangrijker het evenement, hoe hoger het startgeld.

Marathonschaatsen

Naast haar successen op de langebaan, is Irene Schouten ook een bekende marathonschaatser. Ook hier verdient zij een inkomen mee.

Team sponsoring

Marathonschaatsers kunnen gesponsord worden door teams of collectieven, die hen een vast inkomen bieden en daarnaast hun kosten dekken voor bijvoorbeeld reizen en materiaal.

Landelijke en regionale wedstrijden

Naast grote evenementen, neemt Irene Schouten ook deel aan landelijke en regionale marathonschaatswedstrijden. Ook hier zijn prijzengeld en startgelden te verdienen.

Overige inkomstenbronnen

Naast haar sportprestaties heeft Irene Schouten nog andere inkomstenbronnen.

Sportkledinglijn

Irene Schouten heeft haar eigen sportkledinglijn, waar zij royalty’s over ontvangt wanneer deze verkocht wordt.

Lezingen en clinics

Als succesvolle sporter worden Irene Schouten regelmatig gevraagd om lezingen te geven of clinics te verzorgen. Hier verdient zij ook een vergoeding mee.

Conclusie

Wat verdient Irene Schouten? Irene Schouten verdient een goed inkomen met haar sportprestaties, sponsorcontracten, prijzengeld, startgelden en overige inkomstenbronnen. Deze inkomsten zijn echter ook afhankelijk van haar prestaties en populariteit. Als een van de succesvolste langebaanschaatsers en marathonschaatsers van Nederland, mag worden aangenomen dat Irene Schouten een comfortabel inkomen genereert uit haar sportcarrière.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie