Wat verdient Andy van der Meijde

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Wat verdient Andy van der Meijde?

Inleiding

Andy van der Meijde is een voormalig Nederlands profvoetballer die tijdens zijn carrière uitkwam voor clubs als Ajax, Internazionale, en Everton. Na zijn actieve voetbalcarrière heeft van der Meijde zich op verschillende manieren in de spotlight weten te houden, onder andere als deelnemer aan diverse televisieprogramma’s en met zijn biografie “Geen Genade”. Maar wat verdient Andy van der Meijde eigenlijk? In dit artikel duiken we in zijn inkomsten en activiteiten, en kijken we naar hoeveel hij tegenwoordig verdient.

Voetbalcarrière

Als voormalig profvoetballer heeft Andy van der Meijde een flinke dosis aan inkomsten vergaard tijdens zijn carrière. Zijn voetbalcarrière begon bij Ajax, waar hij als jong talent doorbrak. Hij verdiende daar een aanzienlijk salaris, dat tijdens zijn periode bij clubs als Internazionale en Everton verder groeide. Ook verdiende hij prijzengeld en premies met zijn deelname aan diverse internationale toernooien en competities.

Salarissen en transfers

Tijdens zijn carrière heeft Andy van der Meijde in totaal **€X miljoen** verdiend aan salarissen en transfers. Hieronder een overzicht van enkele van zijn salarissen bij de clubs waar hij speelde:

– Ajax: **€X per jaar**
– Internazionale: **€X per jaar**
– Everton: **€X per jaar**

Daarnaast heeft hij ook flinke bedragen verdiend met transfers tussen clubs, waarbij hij een deel van de transfersom als vergoeding ontving.

Na de voetbalcarrière

Na zijn actieve voetbalcarrière heeft Andy van der Meijde zijn naam weten te behouden in de media door deel te nemen aan reality-tv-programma’s en door het schrijven van zijn biografie “Geen Genade”. Deze activiteiten hebben hem ook de nodige inkomsten opgeleverd.

Reality TV

Van der Meijde is bekend van programma’s als “Sterren Springen” en “Andy en Melisa”, waarin hij samen met zijn vrouw te zien was. Voor dit soort televisieoptredens ontvangt een bekend persoon doorgaans een honorarium, dat kan variëren afhankelijk van de populariteit van de persoon en het programma.

Biografie “Geen Genade”

Zijn biografie “Geen Genade” is een bestseller geworden en heeft hem zeker ook het nodige aan inkomsten opgeleverd. De exacte opbrengst van zijn boekverkoop is niet openbaar, maar bestsellers kunnen aanzienlijke opbrengsten genereren voor de auteur.

Andere inkomstenbronnen

Naast zijn inkomsten uit voetbal, televisieoptredens en zijn boek heeft Andy van der Meijde ook nog andere inkomstenbronnen. Zo is hij bijvoorbeeld actief als spreker en geeft hij presentaties. Ook heeft hij geïnvesteerd in onroerend goed en andere zakelijke ondernemingen, wat hem ook een bron van inkomsten oplevert.

Spreker en presentaties

Als bekend persoon kan Andy van der Meijde optreden als spreker en presentaties geven op evenementen, congressen of bedrijfsbijeenkomsten. Hiervoor ontvangt hij in de regel een vergoeding.

Investeringen

Van der Meijde heeft zijn verdiende geld ook geïnvesteerd in verschillende zakelijke ondernemingen en onroerend goed. Met deze investeringen verdient hij ook passief inkomen.

Conclusie

Al met al heeft Andy van der Meijde een aanzienlijk vermogen vergaard in zijn carrière als voetballer en met zijn activiteiten na zijn voetbalcarrière. Hoewel de exacte bedragen van zijn inkomsten niet openbaar zijn, is duidelijk dat hij zich financieel goed heeft weten te redden. Met zijn diverse inkomstenbronnen en investeringen heeft hij een solide financiële basis gelegd voor zijn toekomst.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie