Wat verdient Calvin Harris

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Inleiding

Calvin Harris, geboren als Adam Richard Wiles, is een Schotse singer-songwriter, DJ en producer. Hij is een van de meest succesvolle artiesten in de elektronische muziekindustrie en heeft meerdere hits op zijn naam staan. Naast zijn muzikale carrière heeft Harris ook geïnvesteerd in verschillende zakelijke ondernemingen. Dit heeft hem tot een van de hoogst verdienende artiesten in de muziekindustrie gemaakt. In dit artikel zullen we bekijken wat Calvin Harris verdient en hoe hij zijn vermogen heeft opgebouwd.

Muzikale carrière

Calvin Harris brak door in 2007 met zijn debuutalbum “I Created Disco”. Sindsdien heeft hij verschillende albums en hitsingles uitgebracht, waaronder “Feel So Close”, “Summer” en “This Is What You Came For” met Rihanna. Als DJ heeft Harris opgetreden op grote festivals en in bekende clubs over de hele wereld. Zijn succes in de muziekindustrie heeft hem aanzienlijke inkomsten opgeleverd.

Optredens en royalties

Als DJ verdient Calvin Harris een aanzienlijk bedrag met optredens. Hij staat bekend om zijn energieke shows en trekt grote menigten aan. Volgens Forbes verdiende Harris in 2019 maar liefst $38,5 miljoen met zijn optredens. Daarnaast ontvangt hij royalties van zijn muziek, wat zijn inkomsten verder verhoogt.

Samenwerkingen en producties

Harris heeft samengewerkt met enkele van de grootste namen in de muziekindustrie, waaronder Rihanna, Dua Lipa en Sam Smith. Deze samenwerkingen hebben niet alleen bijgedragen aan zijn muzikale succes, maar hebben hem ook aanzienlijke bedragen opgeleverd. Als producent verdient Harris ook geld door het produceren van nummers voor andere artiesten.

Zakelijke ondernemingen

Naast zijn muzikale carrière heeft Calvin Harris geïnvesteerd in verschillende zakelijke ondernemingen, wat zijn vermogen verder heeft vergroot.

Residentie in Las Vegas

In 2013 tekende Harris een lucratieve deal voor een residentie in de beroemde Hakkasan Nightclub in Las Vegas. Volgens verschillende bronnen verdiende hij met deze deal $400.000 per optreden. Zijn succesvolle optredens in Las Vegas hebben bijgedragen aan zijn totale vermogen.

Merkdeals en sponsorships

Calvin Harris heeft verschillende merkdeals en sponsorships afgesloten met grote bedrijven, waaronder Armani en Pepsi. Deze deals leveren hem niet alleen een aanzienlijk bedrag op, maar vergroten ook zijn wereldwijde bekendheid en imago.

Vermogen en onroerend goed

Met al zijn succes in de muziek- en zakelijke industrie heeft Calvin Harris een aanzienlijk vermogen opgebouwd. Hij heeft dit vermogen geïnvesteerd in verschillende onroerend goed en luxe bezittingen.

Onroerend goed

Harris bezit meerdere luxe huizen, waaronder een villa in Beverly Hills en een huis in de Hollywood Hills. Deze onroerend goed bezittingen vertegenwoordigen een aanzienlijk deel van zijn totale vermogen.

Andere investeringen

Naast onroerend goed heeft Harris ook geïnvesteerd in andere activa, zoals kunst en auto’s. Zijn financiële portfolio omvat verschillende investeringen die bijdragen aan zijn totale vermogen.

Totale inkomen

Het totale inkomen van Calvin Harris is moeilijk vast te stellen vanwege de vele inkomstenstromen en investeringen die hij heeft. Volgens Forbes verdiende Harris in 2018 maar liefst $48 miljoen, waarmee hij op de top van de “Electronic Cash Kings” lijst stond.

Invloed op de muziekindustrie

Met zijn succes heeft Calvin Harris een grote invloed gehad op de muziekindustrie. Hij wordt gezien als een pionier in de elektronische muziekwereld en heeft bijgedragen aan de populariteit van het genre wereldwijd.

Investeren in de toekomst

Calvin Harris blijft investeren in zijn muzikale carrière en zakelijke ondernemingen. Hij heeft aangetoond een ondernemersgeest te hebben en zal naar verwachting zijn vermogen blijven vergroten in de komende jaren.

Conclusie

Calvin Harris heeft met zijn succesvolle muzikale carrière, zakelijke ondernemingen en investeringen een aanzienlijk vermogen opgebouwd. Zijn inkomsten uit optredens, royalties, merkdeals en investeringen hebben hem tot een van de hoogst verdienende artiesten in de muziekindustrie gemaakt. Met zijn ondernemersgeest en talent zal Harris naar verwachting zijn vermogen blijven vergroten in de toekomst.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie