Wat verdient Snollebollekes

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Inleiding

Snollebollekes, de feestact rondom zanger Rob Kemps, is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste party acts van Nederland. Met hits als “Links Rechts”, “Vrouwkes” en “Bam Bam (Bam)” zijn de optredens van Snollebollekes altijd een groot feest. Maar wat verdient Snollebollekes eigenlijk met al die optredens en hits? In dit artikel duiken we in de financiële kant van deze feestact.

Optredens

Snollebollekes staat bekend om de energieke en uitbundige optredens die ze geven. De feestact treedt op in zowel Nederland als in het buitenland. Maar wat verdient Snollebollekes met deze optredens? Volgens verschillende bronnen verdient Snollebollekes gemiddeld tussen de €10.000 en €15.000 per optreden. Dit bedrag kan echter hoger liggen bij grote festivals en evenementen.

Optredens per jaar

Hoeveel optredens geeft Snollebollekes per jaar? In 2019 gaf de feestact maar liefst 70 optredens in binnen- en buitenland. Dit aantal kan per jaar variëren, afhankelijk van de beschikbaarheid en de drukte van de agenda. Met een gemiddelde gage van €12.500 per optreden, zou dit neerkomen op een omzet van €875.000 per jaar en dat is exclusief eventuele merchandising inkomsten.

Spotify en YouTube

Niet alleen verdient Snollebollekes geld met optredens, ook de online streamingdiensten leveren een aardige duit op. Met hits als “Vrouwkes” en “Links Rechts” scoort Snollebollekes goed op Spotify en YouTube. Volgens schattingen verdient de feestact jaarlijks tussen de €50.000 en €100.000 aan streaming inkomsten.

Online views

Op YouTube zijn de hits van Snollebollekes goed voor miljoenen views. Zo heeft “Vrouwkes” op dit moment meer dan 53 miljoen views en “Links Rechts” meer dan 38 miljoen views. Met deze hoeveelheid views kan er aardig wat geld verdiend worden via het YouTube-partnerprogramma.

Merchandising

Naast optredens en streaming inkomsten, verdient Snollebollekes ook geld met merchandising. Tijdens optredens en via de webshop verkoopt de feestact verschillende merchandise, zoals t-shirts, petten en vlaggen. Het is lastig om exacte cijfers te vinden over de verdiensten uit merchandising, maar het is aannemelijk dat dit enkele tienduizenden euro’s per jaar oplevert.

Verkoopcijfers

Er zijn geen concrete cijfers bekend over de verkoopcijfers van de merchandise van Snollebollekes, maar gezien de populariteit van de feestact en de grote schare fans, kan aangenomen worden dat de verkoop aanzienlijk is.

Conclusie

Al met al kan geconcludeerd worden dat Snollebollekes een behoorlijk inkomen genereert uit verschillende bronnen. Met een gemiddelde gage van €12.500 per optreden, streaming inkomsten via Spotify en YouTube en de verkoop van merchandise, verdient Snollebollekes aanzienlijk meer dan de gemiddelde Nederlander. Tel daarbij op dat de feestact jaarlijks tientallen optredens geeft en het is duidelijk dat Snollebollekes financieel gezien een succesvolle act is.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie