wat verdient Sergio Perez

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Wat verdient Sergio Perez

Sergio Perez, ook bekend als “Checo”, is een Mexicaanse Formule 1-coureur die momenteel racet voor Red Bull Racing. Hij heeft een indrukwekkende carrière in de autosport en heeft verschillende podiumplaatsen behaald in de Formule 1. Naast zijn successen op het circuit, is er ook veel interesse in het salaris en de verdiensten van Sergio Perez. In dit artikel zullen we onderzoeken wat Sergio Perez verdient en hoe zijn inkomstenbronnen eruit zien.

Salaris bij Red Bull Racing

Een aanzienlijk deel van Sergio Perez’ inkomen komt van zijn salaris als Formule 1-coureur bij Red Bull Racing. Het team staat bekend om zijn hoge salarissen voor topcoureurs, en Perez is geen uitzondering.

Volgens rapporten verdient Sergio Perez naar verluidt een basissalaris van $4 miljoen per jaar bij Red Bull Racing. Dit is een aanzienlijk bedrag en plaatst hem in de topverdieners van de sport.

Sponsoring en reclame-inkomsten

Naast zijn salaris bij Red Bull Racing, verdient Sergio Perez ook een aanzienlijk bedrag aan sponsoring en reclame-inkomsten. Als bekende sportpersoonlijkheid en Formule 1-coureur, heeft Perez verschillende grote sponsors die hem ondersteunen.

Enkele van de belangrijkste sponsors van Sergio Perez zijn onder andere Telcel, zijn persoonlijke sponsor die hem al vele jaren steunt, en Claro, een telecombedrijf. Deze sponsoring en reclameovereenkomsten zijn lucratief en dragen aanzienlijk bij aan zijn totale verdiensten.

Sponsoring

De sponsoring van Sergio Perez is een belangrijke bron van inkomsten voor de coureur. Hieronder een overzicht van enkele van zijn belangrijkste sponsors:

  • Telcel
  • Claro
  • Hawkers
  • Infinitum

Reclame-inkomsten

Naast sponsoring heeft Sergio Perez ook verschillende reclame-inkomsten vanwege zijn bekendheid als Formule 1-coureur. Hij verschijnt in advertenties en campagnes voor verschillende merken, wat hem extra inkomsten oplevert.

Prize money

Naast zijn salaris en sponsorinkomsten, verdient Sergio Perez ook prijzengeld op basis van zijn prestaties in de Formule 1-races. Dit prijzengeld is afhankelijk van zijn podiumplaatsen, punten in het kampioenschap en andere prestatiegerelateerde factoren.

In 2021 verdiende Sergio Perez naar schatting $3 miljoen aan prijzengeld, mede dankzij zijn podiumplaatsen tijdens het seizoen.

Conclusie

In totaal verdient Sergio Perez een aanzienlijk bedrag aan salaris, sponsoring, reclame-inkomsten en prijzengeld. Zijn totale verdiensten maken hem tot een van de best betaalde coureurs in de Formule 1 en tonen aan dat zijn succes op het circuit samengaat met financieel succes buiten de baan.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie