wat verdient Charles Leclerc

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Inleiding

Charles Leclerc is een opkomende ster in de Formule 1. Sinds zijn debuut in 2018 heeft hij indruk gemaakt met zijn talent en snelheid. Naast zijn prestaties op het circuit, roept zijn salaris als F1-coureur veel vragen op. In dit artikel zullen we bekijken wat Leclerc verdient en waar zijn inkomsten vandaan komen.

Salaris bij Ferrari

Als coureur van Ferrari, een van de meest prestigieuze en succesvolle teams in de geschiedenis van de Formule 1, verdient Leclerc een aanzienlijk salaris. Volgens verschillende bronnen, waaronder Sportekz, wordt zijn jaarlijkse basissalaris geschat op maar liefst $12 miljoen. Dit plaatst hem in de top 10 van bestbetaalde F1-coureurs ter wereld. Naast zijn vaste salaris heeft Leclerc waarschijnlijk ook bonussen en prestatiegerelateerde beloningen in zijn contract met Ferrari.

Endorsement deals en sponsorovereenkomsten

Naast zijn salaris bij Ferrari, verdient Leclerc ook aanzienlijke inkomsten uit endorsement deals en sponsorovereenkomsten. Als opkomende ster in de sport en een van de jongste coureurs op de grid, heeft Leclerc een aanzienlijke aantrekkingskracht voor merken die zich willen associëren met de wereld van de Formule 1. Zijn deals met merken als Hublot, Puma en Richard Mille hebben hem aanzienlijke inkomsten opgeleverd. Deze deals omvatten vaak persoonlijke optredens, fotoshoots en promotieactiviteiten naast de reguliere raceweekenden.

Lijst van endorsement deals en sponsors van Charles Leclerc:

  • Hublot
  • Puma
  • Richard Mille
  • Shell
  • Ray-Ban

Prize money en bonussen

Naast zijn salaris en endorsement deals verdient Leclerc ook aanzienlijke prijzengeld en bonussen uit zijn prestaties in de Formule 1. Als coureur die regelmatig punten scoort en podiumplaatsen behaalt, ontvangt Leclerc een deel van het prijzengeld dat Ferrari verdient in het constructeurskampioenschap. Bovendien kan hij ook bonussen ontvangen voor pole positions, snelste rondes en overwinningen tijdens het raceweekend.

Voorbeeld van prijzengeld verdeling in de F1:

Positie in het constructeurskampioenschap Jaarlijks prijzengeld
1ste plaats $175 miljoen
2de plaats $155 miljoen
3de plaats $135 miljoen

Conclusie

Al met al verdient Charles Leclerc aanzienlijke inkomsten als een van de succesvolle en getalenteerde coureurs in de Formule 1. Met zijn lucratieve salaris bij Ferrari, endorsement deals met toonaangevende merken en prijzengeld uit zijn prestaties op het circuit, behoort Leclerc tot de bestbetaalde coureurs in de sport. Zijn financiële succes weerspiegelt zijn talent en prestige in de wereld van de Formule 1.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie