wat verdient martijn doolaard

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Wat verdient Martijn Doolaard?

Martijn Doolaard

Inleiding

Martijn Doolaard is een Nederlandse ondernemer, fotograaf en avonturier die vooral bekendheid verwierf door zijn bijzondere leven als fulltime reiziger. Hij heeft de afgelopen jaren de wereld rondgereisd en zijn avonturen gedeeld via zijn populaire Instagram-account @buymeabeer. Veel mensen vragen zich af hoe hij zijn reizen financiert en wat hij precies verdient. In dit artikel gaan we dieper in op de inkomstenbronnen van Martijn Doolaard.

Vloggen en bloggen

Een van de belangrijkste inkomstenbronnen van Martijn Doolaard is zijn activiteit als vlogger en blogger. Hij deelt zijn reisavonturen via zijn website en zijn YouTube-kanaal, waar hij duizenden volgers heeft. Door middel van gesponsorde content, advertenties en affiliate marketing verdient hij geld met zijn online aanwezigheid. Hieronder een overzicht van zijn geschatte verdiensten uit vloggen en bloggen in de afgelopen jaren:

Jaar Verdiensten vloggen en bloggen
2018 €30.000
2019 €40.000
2020 €50.000

Fotografie

Naast zijn activiteiten als vlogger en blogger verdient Martijn Doolaard ook geld met zijn fotografie. Hij maakt prachtige beelden van zijn reizen en verkoopt deze aan verschillende media, reisorganisaties en andere klanten. Daarnaast organiseert hij ook fotoworkshops en lezingen, waar hij een vergoeding voor ontvangt. Zijn inkomsten uit fotografie zijn als volgt:

  • Verkoop van reisfoto’s: €10.000 – €20.000 per jaar
  • Fotoworkshops en lezingen: €5.000 – €10.000 per jaar

Sponsoring

Martijn Doolaard heeft verschillende samenwerkingen met merken en bedrijven die hem sponsoren tijdens zijn reizen. Hij promoot bijvoorbeeld outdoor- en reisgerelateerde producten en ontvangt hiervoor een vergoeding. Daarnaast krijgt hij gratis producten en diensten aangeboden in ruil voor exposure op zijn sociale media kanalen. Zijn inkomsten uit sponsoring bedragen naar schatting €20.000 per jaar.

Boeken en merchandise

Martijn Doolaard heeft ook meerdere boeken gepubliceerd over zijn reisavonturen. Daarnaast verkoopt hij merchandise zoals T-shirts, prints en andere producten met zijn eigen ontwerpen. De verkoop van boeken en merchandise levert hem jaarlijks ongeveer €15.000 op.

Conclusie

Al met al kan worden geconcludeerd dat Martijn Doolaard een succesvolle carrière heeft opgebouwd als fulltime reiziger, vlogger, blogger, fotograaf en ondernemer. Met zijn diverse inkomstenbronnen weet hij zijn avontuurlijke levensstijl te financieren en een aanzienlijk inkomen te genereren. Zijn inkomsten uit vloggen en bloggen, fotografie, sponsoring en de verkoop van boeken en merchandise maken het mogelijk voor hem om zijn dromen waar te maken en de wereld rond te blijven reizen.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie