Wat verdient een Orthopedagoog

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Wat verdient een Orthopedagoog?

Orthopedagogen spelen een belangrijke rol bij het ondersteunen van kinderen, jongeren en volwassenen met gedrags- en ontwikkelingsproblemen. Ze werken in verschillende settings, zoals scholen, zorginstellingen en ziekenhuizen. Een veelgestelde vraag is: wat verdient een Orthopedagoog eigenlijk? In dit artikel zullen we dit onderwerp uitgebreid behandelen.

Salarisschaal

Orthopedagogen vallen over het algemeen onder de salarisschaal van de cao GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg) of de cao Ziekenhuizen, afhankelijk van de instelling waar ze werkzaam zijn. Het salaris van een Orthopedagoog is dus vaak afhankelijk van de cao en de werkervaring.

Startsalaris

Voor een startende Orthopedagoog ligt het salaris gemiddeld tussen de €2.500 en €3.000 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Dit kan variëren afhankelijk van de cao en de specifieke instelling.

Doorgroeimogelijkheden

Naarmate een Orthopedagoog meer ervaring opdoet en zich verder specialiseert, kan het salaris toenemen. Bijvoorbeeld een GZ-Orthopedagoog (Gezondheidszorg) met enkele jaren ervaring kan een salaris verdienen tussen de €3.000 en €4.500 per maand. Voor een Orthopedagoog-Generalist kan het salaris stijgen tot boven de €5.000 per maand.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Naast het basissalaris hebben Orthopedagogen ook recht op verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden. Hierbij kan gedacht worden aan:

  • Vakantiegeld
  • Eindejaarsuitkering
  • Pensioenregeling
  • Reiskostenvergoeding
  • Opleidingsmogelijkheden

Deze secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen per instelling en cao verschillen. Het is belangrijk om dit te controleren bij de specifieke werkgever.

Zelfstandig Orthopedagoog

Sommige Orthopedagogen kiezen ervoor om als zelfstandige te werken. In dat geval kunnen de verdiensten variëren afhankelijk van het aantal cliënten en het uurtarief dat in rekening gebracht wordt. Het uurtarief van een zelfstandig Orthopedagoog kan liggen tussen de €60 en €100 per uur, afhankelijk van ervaring en specialisatie.

Conclusie

De verdiensten van een Orthopedagoog zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder ervaring, specialisatie, cao en werkgever. Over het algemeen kunnen we stellen dat het startsalaris van een Orthopedagoog ligt tussen de €2.500 en €3.000 bruto per maand, met doorgroeimogelijkheden tot boven de €5.000 per maand voor Orthopedagogen met specialistische kennis en ervaring. Daarnaast hebben Orthopedagogen recht op diverse secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vakantiegeld, pensioenregeling en opleidingsmogelijkheden. Voor zelfstandige Orthopedagogen kan het uurtarief variëren tussen de €60 en €100 per uur.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie