Wat verdient een Arbeidsdeskundige

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Inleiding

Als arbeidsdeskundige speel je een belangrijke rol in het begeleiden van werknemers bij re-integratie na ziekte of arbeidsongeschiktheid. Maar wat verdient een arbeidsdeskundige eigenlijk? In dit artikel gaan we dieper in op het salaris van een arbeidsdeskundige en de factoren die daar invloed op hebben.

Salaris van een arbeidsdeskundige

Het salaris van een arbeidsdeskundige kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, opleidingsniveau, werkgever en locatie. Over het algemeen kan het salaris van een arbeidsdeskundige verdeeld worden in verschillende componenten, waaronder het basissalaris, bonussen, secundaire arbeidsvoorwaarden en eventuele extra’s zoals een leaseauto of telefoon van de zaak.

Basissalaris

Het basissalaris van een arbeidsdeskundige ligt in Nederland gemiddeld tussen de €2.500 en €4.000 per maand op basis van een fulltime dienstverband. Dit kan echter hoger uitvallen voor arbeidsdeskundigen met meer ervaring of een hoger opleidingsniveau.

Bonussen

Sommige arbeidsdeskundigen kunnen in aanmerking komen voor bonussen op basis van prestaties of targets die behaald worden. Deze bonussen kunnen het maandsalaris aanzienlijk verhogen, afhankelijk van de afspraken die hierover zijn gemaakt met de werkgever.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Naast het basissalaris en eventuele bonussen, bieden veel werkgevers ook secundaire arbeidsvoorwaarden aan, zoals een dertiende maand, vakantiegeld, pensioenregelingen en aanvullende verzekeringen. Deze secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen het totale inkomen van de arbeidsdeskundige aanzienlijk verhogen.

Extra’s

Sommige werkgevers bieden ook extra’s aan arbeidsdeskundigen, zoals een leaseauto, telefoon van de zaak of vergoedingen voor studiekosten of lidmaatschappen van vakverenigingen. Deze extra’s dragen bij aan het totale pakket aan arbeidsvoorwaarden en daarmee het inkomen van de arbeidsdeskundige.

Factoren die het salaris beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op het salaris van een arbeidsdeskundige. Een van de belangrijkste factoren is ervaring. Over het algemeen geldt dat hoe meer ervaring een arbeidsdeskundige heeft, hoe hoger het salaris. Ook het opleidingsniveau speelt een rol. Een arbeidsdeskundige met een masterdiploma zal over het algemeen een hoger salaris hebben dan iemand met een bachelor.

Daarnaast kan de sector waarin de arbeidsdeskundige werkzaam is een rol spelen. Zo kan een arbeidsdeskundige die werkzaam is in de zakelijke dienstverlening of de zorgsector een ander salaris hebben dan iemand die werkzaam is in de publieke sector.

Conclusie

Het salaris van een arbeidsdeskundige kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, opleidingsniveau, werkgever en locatie. Over het algemeen ligt het basissalaris van een arbeidsdeskundige in Nederland tussen de €2.500 en €4.000 per maand op basis van een fulltime dienstverband, maar dit kan hoger uitvallen afhankelijk van de genoemde factoren. Daarnaast spelen ook bonussen, secundaire arbeidsvoorwaarden en extra’s een rol in het totale inkomen van een arbeidsdeskundige.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie