Wat verdient Leon Goretzka?

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Wat verdient Leon Goretzka?

Leon Goretzka, geboren op 6 februari 1995 in Bochum, Duitsland, is een professionele voetballer die momenteel speelt voor de Duitse club Bayern München en het nationale team van Duitsland. Hij staat bekend om zijn veelzijdigheid op het veld, zijn indrukwekkende techniek en zijn vermogen om doelpunten te scoren vanuit het middenveld. Als een van de meest getalenteerde en veelbelovende spelers van zijn generatie, heeft Goretzka grote successen behaald in zijn carrière en heeft hij een aanzienlijk inkomen verdiend. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten van zijn verdiensten verkennen, waaronder zijn salaris, sponsorinkomsten en totale nettowaarde.

Salaris bij Bayern München

Goretzka stapte in 2018 over van Schalke 04 naar Bayern München, waar hij al snel een sleutelspeler werd in het team. Zijn overgang naar de Beierse club bracht significante loonsverhogingen met zich mee, wat zijn financiële status aanzienlijk heeft verbeterd. Op dit moment verdient Goretzka naar verluidt een jaarsalaris van €12 miljoen bij Bayern München, waardoor hij een van de best betaalde middenvelders in de Duitse topcompetitie is.

Bonusstructuur

Naast zijn basissalaris heeft Goretzka recht op verschillende prestatiegerelateerde bonussen, die afhankelijk zijn van de successen van het team en zijn persoonlijke prestaties. Deze bonussen kunnen zijn totale inkomsten aanzienlijk verhogen, vooral tijdens succesvolle seizoenen waarin Bayern München grote prijzen wint.

Sponsorinkomsten

Als een van de meest prominente voetballers van zijn generatie, heeft Goretzka ook aanzienlijke inkomsten buiten het veld verdiend via sponsorovereenkomsten. Hij heeft lucratieve deals gesloten met verschillende grote merken, waaronder Adidas en Beats by Dre. Deze sponsorinkomsten dragen bij aan zijn totale nettowaarde en stellen hem in staat om zijn sterrenstatus te verzilveren.

Adidas

Goretzka heeft een langdurige relatie met sportkledinggigant Adidas, die hem niet alleen voorziet van hoogwaardige sportuitrusting, maar ook een aanzienlijk bedrag betaalt als onderdeel van hun samenwerking. Goretzka’s samenwerking met Adidas heeft hem geholpen zijn merk te versterken en zijn financiële positie te verbeteren.

Nettowaarde

Als gevolg van zijn hoge salaris bij Bayern München en lucratieve sponsorovereenkomsten, heeft Goretzka een aanzienlijke nettowaarde opgebouwd gedurende zijn carrière. Hoewel zijn exacte nettowaarde moeilijk vast te stellen is vanwege de variabiliteit van inkomstenbronnen en belastingverplichtingen, wordt zijn totale vermogen geschat op meer dan €30 miljoen.

Investeringsportefeuille

Goretzka heeft ook geïnvesteerd in verschillende zakelijke ondernemingen en vastgoedprojecten, wat heeft bijgedragen aan zijn totale nettowaarde. Hij heeft verstandige investeringsbeslissingen genomen om zijn inkomsten te laten groeien en financiële zekerheid voor de toekomst te waarborgen.

Kortom, Leon Goretzka verdient aanzienlijke bedragen via zijn salaris bij Bayern München, sponsorinkomsten en slimme investeringen, wat heeft geleid tot een indrukwekkende nettowaarde. Met zijn voortdurende succes op het veld en zijn lucratieve financiële deals, zal Goretzka naar verwachting blijven floreren en een van de best betaalde en meest invloedrijke voetballers in de sport blijven.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie