Wat verdient een Dakdekker

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Inleiding

Als je geïnteresseerd bent in een carrière als dakdekker, wil je waarschijnlijk weten wat je kunt verwachten qua salaris. Het salaris van een dakdekker kan variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals ervaring, locatie en type werkgever. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat een dakdekker gemiddeld verdient.

Verschillende factoren die het salaris beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op het salaris van een dakdekker. Enkele van deze factoren zijn:

  • Ervaring: Hoe meer ervaring een dakdekker heeft, hoe hoger het salaris kan zijn.
  • Locatie: Het gemiddelde salaris van een dakdekker kan variëren per regio.
  • Type werkgever: Of je nu voor een aannemer werkt of als zelfstandige, dit kan van invloed zijn op het salaris.

Gemiddeld salaris van een dakdekker

Volgens het CBS verdient een dakdekker gemiddeld **€2.600** bruto per maand. Dit komt neer op een jaarinkomen van ongeveer **€31.200**. Het exacte salaris kan echter variëren op basis van bovengenoemde factoren.

Ervaringsniveau

Het salaris van een dakdekker kan sterk variëren op basis van ervaringsniveau. Zo kan een beginnende dakdekker een lager salaris verwachten dan iemand met jarenlange ervaring. Gemiddeld kan het salaris van een dakdekker er als volgt uitzien:

Ervaringsniveau Gemiddeld jaarsalaris
Beginnend **€20.000 – €25.000**
Gemiddeld **€25.000 – €35.000**
Ervaren **€35.000 – €45.000**

Locatie

Net als bij veel andere beroepen, kan het salaris van een dakdekker sterk variëren per locatie. Over het algemeen verdienen dakdekkers in stedelijke gebieden meer dan hun collega’s op het platteland. Zo kan het salaris van een dakdekker in Amsterdam hoger liggen dan dat van een dakdekker in een kleinere stad of dorp.

Type werkgever

Of een dakdekker voor een aannemer werkt of als zelfstandige opereert, kan ook van invloed zijn op het salaris. Als zelfstandige heeft een dakdekker de potentie om meer te verdienen, maar zal ook meer verantwoordelijkheid dragen voor zaken als belastingen en verzekeringen.

Extra voordelen

Naast het basissalaris kunnen dakdekkers ook profiteren van extra voordelen. Enkele van deze voordelen kunnen zijn:

  • Reiskostenvergoeding
  • Pensioenregeling
  • Vakantiegeld
  • Winstuitkeringen (bij sommige bedrijven)

Conclusie

Het gemiddelde salaris van een dakdekker kan variëren op basis van ervaring, locatie en type werkgever. Over het algemeen verdient een dakdekker gemiddeld **€31.200** per jaar, maar dit kan hoger liggen voor ervaren vakmensen. Het is ook belangrijk om rekening te houden met extra voordelen die kunnen worden geboden naast het basissalaris.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie