Wat verdient een Klantadviseur

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Inleiding

Als klantadviseur ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van klantcontact en het geven van passend advies. Maar wat verdient een klantadviseur eigenlijk? In dit artikel bekijken we de gemiddelde salarissen, de secundaire arbeidsvoorwaarden en eventuele bonussen die een klantadviseur kan verwachten.

Gemiddeld salaris van een klantadviseur

Het salaris van een klantadviseur kan afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals ervaring, opleidingsniveau en de branche waarin ze werken. Over het algemeen geldt dat het gemiddelde salaris van een klantadviseur in Nederland rond de €2.000 tot €3.000 bruto per maand ligt. Dit kan echter variëren, afhankelijk van de bovengenoemde factoren.

Ervaringsniveau

Beginnende klantadviseurs verdienen over het algemeen een lager salaris dan meer ervaren medewerkers. Het gemiddelde instapsalaris voor een junior klantadviseur ligt rond de €1.800 bruto per maand, terwijl een senior klantadviseur meer kan verdienen, tot wel €3.500 per maand.

Opleidingsniveau

Het opleidingsniveau van een klantadviseur kan ook van invloed zijn op het salaris. Zo verdienen klantadviseurs met een afgeronde HBO-opleiding over het algemeen meer dan hun collega’s met een MBO-opleiding. Het gemiddelde salaris voor een HBO-klantadviseur ligt rond de €2.500 bruto per maand, terwijl een MBO-klantadviseur kan rekenen op een gemiddeld salaris van €2.000 per maand.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Naast het basissalaris kunnen klantadviseurs ook profiteren van verschillende secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een dertiende maand, vakantiegeld, pensioenregelingen en eventueel een leaseauto. Het exacte pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden kan per werkgever verschillen, maar over het algemeen bieden veel organisaties deze extra’s aan hun medewerkers.

Bonussen

Sommige organisaties bieden ook bonussen aan klantadviseurs, als beloning voor goede prestaties. Dit kan bijvoorbeeld een maandelijkse of jaarlijkse prestatiebonus zijn, die bovenop het basissalaris komt. De hoogte van de bonus kan variëren, maar kan een aanzienlijke extra bron van inkomsten vormen voor klantadviseurs die goed presteren.

Conclusie

Al met al kan het gemiddelde salaris van een klantadviseur in Nederland variëren van €2.000 tot €3.000 bruto per maand, afhankelijk van ervaring, opleidingsniveau en werkgever. Daarnaast kunnen secundaire arbeidsvoorwaarden en bonussen een extra financiële stimulans bieden voor klantadviseurs. Het is belangrijk om te kijken naar het totale pakket aan arbeidsvoorwaarden wanneer je overweegt om als klantadviseur aan de slag te gaan.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie