Wat verdient een Commercieel medewerker

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Wat verdient een Commercieel medewerker?

Inleiding

Als commercieel medewerker ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van klantrelaties, het binnenhalen van nieuwe klanten en het realiseren van verkoopdoelstellingen. Het is een veelzijdige functie waarbij je zowel op kantoor als buiten de deur actief bent. Maar wat verdient een commercieel medewerker eigenlijk? In dit artikel gaan we dieper in op het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden van een commercieel medewerker.

Salaris van een Commercieel medewerker

Het salaris van een commercieel medewerker is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder opleidingsniveau, werkervaring, verantwoordelijkheden en de branche waarin je werkzaam bent. Over het algemeen geldt dat hoe meer verantwoordelijkheden je hebt, hoe hoger het salaris zal zijn. Het startsalaris voor een commercieel medewerker ligt vaak tussen de **€2.000,- en €2.500,-** bruto per maand. Met enkele jaren ervaring kan dit bedrag oplopen tot **€3.000,- tot €3.500,-** bruto per maand.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris zijn ook de secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk om te overwegen. Zo bieden veel werkgevers een bonusregeling aan voor commercieel medewerkers, waarbij je een extra beloning ontvangt bij het behalen van bepaalde verkoopdoelstellingen. Daarnaast zijn er vaak mogelijkheden voor opleidingen en trainingen om jezelf verder te ontwikkelen in het vakgebied. Ook kan een leaseauto of telefoon van de zaak onderdeel zijn van de arbeidsvoorwaarden.

Vergelijking per branche

Het salaris van een commercieel medewerker kan sterk variëren per branche. Zo verdienen commercieel medewerkers in de ICT- en technologiebranche over het algemeen meer dan in de detailhandel of de zorgsector. In onderstaande tabel geven we een overzicht van het gemiddelde salaris van commercieel medewerkers per branche.

Branche Gemiddeld bruto salaris
ICT en technologie **€3.000,- tot €3.500,-**
Detailhandel **€2.000,- tot €2.500,-**
Zorgsector **€2.000,- tot €2.500,-**

Doorgroeimogelijkheden

Als commercieel medewerker zijn er diverse mogelijkheden om door te groeien en je salaris te verhogen. Zo kun je bijvoorbeeld doorgroeien naar de functie van accountmanager of salesmanager, waarbij je meer verantwoordelijkheden krijgt en daarmee ook een hoger salaris. Met voldoende ervaring en expertise kan het salaris van een salesmanager oplopen tot **€4.000,- tot €6.000,-** bruto per maand.

Extra verdiensten

Naast het vaste salaris en eventuele bonussen, zijn er ook andere manieren voor commercieel medewerkers om extra te verdienen. Zo kan het aantrekken van nieuwe klanten of het behalen van bepaalde verkoopdoelstellingen leiden tot extra beloningen of commissies. Hierdoor kan het totale inkomen van een commercieel medewerker aanzienlijk worden verhoogd.

Conclusie

Het salaris van een commercieel medewerker is sterk afhankelijk van verschillende factoren, waaronder ervaring, verantwoordelijkheden en branche. Over het algemeen ligt het startsalaris tussen de **€2.000,- en €2.500,-** bruto per maand, maar met doorgroeimogelijkheden en bonussen kan dit bedrag aanzienlijk stijgen. Daarnaast zijn secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een bonusregeling en opleidingsmogelijkheden, ook belangrijk om mee te nemen in het totale plaatje van wat een commercieel medewerker verdient.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie