Wat verdient Cristiano Ronaldo?

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Wat verdient Cristiano Ronaldo?

Inleiding

Cristiano Ronaldo is een van de meest populaire en succesvolle voetballers ter wereld. Naast zijn indrukwekkende prestaties op het veld, is hij ook een van de best betaalde sporters ter wereld. In dit artikel zullen we kijken naar hoeveel Cristiano Ronaldo verdient, zowel van zijn salaris als van zijn sponsordeals en andere inkomstenbronnen.

Salaris

Cristiano Ronaldo’s salaris hangt af van zijn club en zijn contract. Op dit moment speelt hij voor Juventus in de Italiaanse Serie A. In 2018 tekende hij een vierjarig contract bij de club, waarmee hij jaarlijks een salaris van maar liefst €31 miljoen verdient. Dit maakt hem een van de best betaalde voetballers ter wereld.

Daarnaast heeft Ronaldo in het verleden ook voor clubs als Manchester United en Real Madrid gespeeld, waar hij ook aanzienlijke salarissen verdiende.

Sponsordeals

Naast zijn salaris verdient Cristiano Ronaldo ook aanzienlijke bedragen aan sponsordeals. Hij heeft lucratieve contracten met merken als Nike, CR7, Herbalife, en vele andere. Zijn sponsordeals zijn goed voor een groot deel van zijn inkomsten, naar schatting meer dan €45 miljoen per jaar.

Ronaldo staat bekend om zijn sterke merk en wereldwijde populariteit, waardoor hij aantrekkelijk is voor vele grote merken die graag met hem samenwerken.

Overige inkomsten

Naast zijn salaris en sponsordeals heeft Cristiano Ronaldo ook andere inkomstenbronnen. Zo verdient hij bijvoorbeeld geld met zijn eigen kleding- en schoenenlijn, CR7, evenals met zijn eigen hotelketen, CR7 Hotels. Dit zijn allemaal onderdelen van zijn zakelijke ondernemingen die hem aanzienlijke inkomsten opleveren.

Ronaldo investeert ook in verschillende zakelijke projecten en onroerend goed, wat zijn vermogen verder vergroot.

Netto waarde

Door zijn indrukwekkende inkomsten uit salaris, sponsordeals en zakelijke ondernemingen heeft Cristiano Ronaldo een enorme netto waarde opgebouwd. Naar schatting bedraagt zijn netto waarde op dit moment meer dan €500 miljoen, waarmee hij een van de rijkste atleten ter wereld is.

Ronaldo heeft zijn succes op het veld weten om te zetten in een lucratieve zakelijke carrière, waardoor hij financieel zeer succesvol is geworden.

Conclusie

Cristiano Ronaldo verdient aanzienlijke bedragen, zowel uit zijn salaris als uit sponsordeals en andere inkomstenbronnen. Met een jaarlijks salaris van €31 miljoen, sponsordeals goed voor meer dan €45 miljoen en een netto waarde van meer dan €500 miljoen, behoort hij tot de top van de best verdienende sporters ter wereld.

Zijn zakelijke ondernemingen, investeringen en wereldwijde populariteit hebben hem financieel zeer succesvol gemaakt, en hij blijft een van de meest invloedrijke en welvarende atleten ter wereld.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie