Wat verdient Frenkie de Jong?

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Inleiding

Frenkie de Jong is een van de meest veelbelovende voetballers van Nederland. Zijn talent en vaardigheden hebben hem niet alleen erkenning op het veld opgeleverd, maar ook aanzienlijke financiële beloningen. In dit artikel zullen we de verdiensten van Frenkie de Jong verkennen, inclusief zijn salaris, sponsordeals en andere bronnen van inkomsten.

Salaris bij FC Barcelona

Frenkie de Jong maakte in 2019 de overstap van Ajax naar FC Barcelona, waar hij een lucratief contract tekende. Volgens verschillende bronnen, waaronder Spaanse sportmedia, verdient Frenkie de Jong een jaarsalaris van maar liefst € **16 miljoen** bij FC Barcelona. Dit maakt hem een van de best verdienende Nederlandse voetballers aller tijden. Naast zijn basis salaris heeft Frenkie de Jong ook recht op bonussen en andere financiële incentives, afhankelijk van zijn prestaties en die van het team.

Endorsement deals

Naast zijn voetbalsalaris heeft Frenkie de Jong ook geprofiteerd van verschillende endorsement deals met grote merken. Zo is hij een merkambassadeur voor Adidas, wat hem aanzienlijke inkomsten oplevert. Daarnaast heeft Frenkie de Jong ook deals met andere sponsors en merken die zijn reputatie als voetballer benutten om hun producten te promoten. Hoewel de exacte bedragen van deze deals vaak niet bekend worden gemaakt, is het duidelijk dat ze een aanzienlijke bijdrage leveren aan zijn totale inkomen.

Overige inkomstenbronnen

Naast zijn voetbalsalaris en endorsement deals zijn er nog andere mogelijke inkomstenbronnen voor Frenkie de Jong. Zo kan hij bijvoorbeeld inkomsten genereren uit merchandising, zoals de verkoop van zijn voetbalshirts en andere producten met zijn naam en logo. Bovendien kunnen ook persoonlijke investeringen, vastgoedbezit en andere financiële activa een rol spelen in zijn totale vermogen. Hoewel deze bronnen minder zichtbaar zijn dan zijn salaris en sponsordeals, kunnen ze aanzienlijk bijdragen aan zijn totale financiële situatie.

Vermogen van Frenkie de Jong

Hoewel het exacte vermogen van Frenkie de Jong niet openbaar bekend is, kunnen we op basis van zijn salaris, sponsordeals en andere inkomstenbronnen een redelijke schatting maken. Naast zijn lopende inkomsten heeft Frenkie de Jong ook te maken met belastingen, uitgaven en andere financiële verplichtingen die zijn vermogen kunnen beïnvloeden. Desalniettemin wordt zijn totale vermogen geschat op tientallen miljoenen euro’s, waardoor hij een van de rijkste en meest succesvolle Nederlandse voetballers is in de huidige generatie.

Conclusie

Frenkie de Jong verdient aanzienlijke geldbedragen uit verschillende bronnen, waaronder zijn voetbalsalaris bij FC Barcelona, endorsement deals en andere inkomstenbronnen. Hoewel de exacte cijfers vaak niet openbaar bekend zijn, is het duidelijk dat Frenkie de Jong financieel uiterst succesvol is en een van de best verdienende Nederlandse voetballers van dit moment is. Zijn talent en vaardigheden hebben niet alleen zijn carrière op het veld voortgestuwd, maar hebben hem ook aanzienlijke rijkdom opgeleverd die hem tot een van de meest invloedrijke sportpersoonlijkheden van Nederland maakt.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie