Wat verdient een Salesmanager

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Wat verdient een Salesmanager?

Als salesmanager ben je verantwoordelijk voor het aansturen van een team van sales professionals en het behalen van verkoopdoelstellingen. Het is een veeleisende functie die veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Maar wat verdient een salesmanager eigenlijk? In dit artikel zullen we de verschillende aspecten van het salaris van een salesmanager bespreken, inclusief basissalaris, bonussen, secundaire arbeidsvoorwaarden en eventuele andere beloningen.

Basissalaris van een Salesmanager

Het basissalaris van een salesmanager kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de industrie, de grootte van het bedrijf en de regio waarin het bedrijf actief is. Over het algemeen ligt het basissalaris van een salesmanager tussen de €45.000 en €80.000 per jaar. Dit bedrag kan echter hoger uitvallen, afhankelijk van de ervaring en het succes van de salesmanager.

Verschillen per industrie

In sommige industrieën, zoals de farmaceutische of de technologische sector, kunnen salesmanagers aanzienlijk meer verdienen vanwege de complexiteit van de producten en diensten die ze verkopen. Daarentegen kunnen salesmanagers in de detailhandel of de dienstensector mogelijk minder verdienen, omdat de verkoopdoelstellingen wellicht minder uitdagend zijn.

Ervaringsniveau

Het ervaringsniveau van een salesmanager speelt ook een rol bij het bepalen van het basissalaris. Een beginnende salesmanager zal normaal gesproken minder verdienen dan een ervaren professional met een bewezen staat van dienst in het behalen van verkoopdoelstellingen.

Bonussen en provisies

Naast het basissalaris hebben salesmanagers vaak recht op bonussen en provisies op basis van de behaalde verkoopresultaten. Deze bonussen kunnen aanzienlijk bijdragen aan het totale inkomen van een salesmanager. In sommige gevallen kunnen bonussen en provisies zelfs het basissalaris overtreffen als de verkoopdoelstellingen worden overtroffen.

De hoogte van de bonussen en provisies hangt sterk af van de verkoopdoelstellingen die zijn gesteld en het behaalde resultaat. Sommige bedrijven bieden ook extra incentives, zoals reizen, cadeaubonnen of andere beloningen om salesmanagers te motiveren om hun doelstellingen te behalen. Het kan zelfs voorkomen dat er een percentage van de omzet wordt uitgekeerd als bonus.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Naast het basissalaris en bonussen kunnen salesmanagers ook profiteren van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een auto van de zaak, een telefoon- en/of internetvergoeding, een laptop, een aanvullende ziektekostenverzekering en eventueel een pensioenregeling. Deze secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen sterk variëren per bedrijf en zijn vaak afhankelijk van de onderhandelingsvaardigheden van de salesmanager.

Auto van de zaak

Voor salesmanagers is een auto van de zaak vaak onmisbaar, omdat ze regelmatig onderweg zijn om klanten te bezoeken. De kwaliteit en de merken van de auto’s kunnen sterk verschillen per bedrijf, maar het is een waardevolle secundaire arbeidsvoorwaarde die de salesmanager veel comfort en flexibiliteit kan bieden in het uitvoeren van zijn of haar werk.

Telefoon- en/of internetvergoeding

Een telefoon- en/of internetvergoeding kan ook van groot belang zijn voor een salesmanager, omdat hij of zij regelmatig contact moet onderhouden met klanten en het sales team, ook buiten kantooruren. Het hebben van een onbeperkte telefoon- en internetvergoeding kan de productiviteit en efficiëntie van de salesmanager aanzienlijk vergroten.

Andere beloningen

Sommige bedrijven bieden salesmanagers ook andere beloningen, zoals aandelenopties, winstdeling, vakantiegeld, personeelskortingen en flexibele werktijden. Deze beloningen kunnen het totale inkomen van een salesmanager verder verhogen en het werk-privé balans verbeteren.

Al met al kan het inkomen van een salesmanager sterk variëren, afhankelijk van een aantal factoren, zoals de industrie, het bedrijf, de regio en de ervaring van de salesmanager. Het is een functie die veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt, maar voor de juiste persoon kan het ook een zeer lonende carrière zijn.

Het is belangrijk om te onderhandelen over het salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden, zodat je als salesmanager krijgt wat je verdient en wat past bij de verantwoordelijkheden en prestaties die je levert. Bovendien kunnen goede prestaties en de juiste onderhandelingsvaardigheden resulteren in een aanzienlijk hoger inkomen en beloningen.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie